tirsdag 26. januar 2016

Tull og tøv

Jeg skulle strikke et par selbuvotter og i og med at jeg er lykkelig eier av boken Selbuvotten satte jeg igang.
Vott med stjerne og rose var i størrelse stor kvinne, og jeg tenkte dette skulle være et herrepar så jeg gikk opp en pinnestørrelse.
Det ante meg ganske fort at votten kom til å bli stor, men du verden for en hånd det ble:-)

Den første votten ble så stor at jeg vurderte å rekke opp, men i pur F strikket jeg venstre vott også. Jeg kjenner ingen, hverken herre eller dame, med hender i dette kaliber så eneste råd var å tove.
Endte med en levelig størrelse selv om mansjetten fremdeles er lang. Tenkte at dette skjedde bare med meg, men jeg har hørt i ettertid om flere som har strikket votter fra den boken som ender opp med et toveprosjekt. Ikke noe i veien med tova votter, men det var et godt gammeldags par selbuvotte dette skulle bli.

Litt irritabelt synes jeg det er da det er mye arbeid i slike votter. Årene har lært meg å bli en tålmodige strikker så dette legger jeg på kontoen for erfaring. De kan brukes, er varme og sånn sett var ikke arbeidet forgjeves.


Tror det var Tovepia som skrev om at det ikke går an å blogge via Windows Live Writer lengre. Det feiler hos meg også og det er jeg litt lei meg for. Noen som har erfaring fra å dele? Takker i så fall for gode råd.

Januar er snart historie og litt håpefullt går det vel an å si det er vår snart:-) Jeg ser iallefall fram til den

10 kommentarer:

H. sa...

Må da være riv ruskende maskeantall eller annet i den oppskriften der?
Ergerlig uansett, men du fant råd...;)

Ja, tenk det lir nå mot februar ;)

Sommertid sa...

Det var kjempedumt , men godt det var tovbart.
Må være noe falt med mønsteret, håper man.

Birgitte sa...

Det var godt du strikket i ren ull, så ble ikke arbeidet forgjeves! Ekstra varmende og godt med tova votter da :)

Bodil sa...

Hmm, eg har den boka, men har ikkje brukt den enno. Fine vottar, og så bra at dei kunne tovast.

Unknown sa...

Glad eg ikkje strikketnde vottene der da. for eg bruker sjelden garn som kan tove. HVertfall ikkje viss eg ikkje i utgangspunktet skal tove.
Skjønner at du vart irritert :)

Marianne sa...

Uff, det var jo skikkelig irriterende. Men vottene ble iallefall fine når du tovet de også, så da får det være trøsten:-) Klem Marianne

Anonym sa...

Jeg har også bogen og har strikket flere vanter - som alle passer fint. Jeg arbejder mest i garn med en løbelængde på 50 g = 210 m. Der er ikke så meget overskud i plads, som du viser på dine billeder. Men godt vanterne kunne bruges alligevel :-)

Barwitzki sa...

Så fine varme... og veldig hyggelig mønsteret.
Heldigvis du hadde strikkt med ull og så var tovet veldig bra.
Jeg liker tovet vottene... herlig varm. I går vi fikk snø, selv om
jeg hadde tenkt våren kommer... overalt blomster... i dag er solen dertil og det er såååå fint snø og blå himmelen. Neste uke skal komme 12 grader.
Våren i sikt. Hilsen til deg. Viola

Line Kristine sa...

Kjære vene! De ble svære, ja! Enda godt at de gikk an å tove. Så er det kanskje ikke så dumt med lang mansjett heller? Jeg syns i hvert fall det er godt med litt lengde på den sånn at håndleddene holder seg skikkelig gode og varme. Men jeg skjønner at det er ergerlig at de ble så store. Det var jo ikke sånn de skulle bli...

Tovepia sa...

Sannelig var de store før toving, men de ble jo kjempefine da:)
Irriterer meg at WLW ikke funker..prøvde å blogge fra app'n BloggPress, men den fikk jeg heller ikke til å funke..så da var det å redigere bilder og styre og ordne for å bruke blogger..begynner å bli slitsomt dette..
Nyt overgangen til mars, klem:)