søndag 11. desember 2011

Kalorifattig kakeboks


Her i huset blir ikke kakeboksene fylt med sju slag. Julekakene i år er byttet ut med sokker og det er mye sunnere:0)
Det første slaget er strikket av garnlager - jeg hadde et nettkjøp..... trenger vel ikke å si mere;) Karisma er ikke noe slitesterkt sokkegarn, men alt trenger jo ikke å vare evig. Garnet er av det solide, trauste slaget og det er nok det som tiltrekker meg.Kakebakeoppskrift:0):
Design: Drops
Modell: 135-44
Garn: Karisma fra Drops
Pinner: 3,5

Det andre slaget har jeg strikket av premien min:0) Deilig garn og dette ble passe tjukke sokker. De ble litt løse og neste gang strikker jeg med en pinnestørrelse mindre. Mønsteret er å få kjøpt på Ravelry.


Kakebakeoppskrift:0):
Design: Guro Djupvik
Modell: Vor (Islandsk for vår)
Garn:  Arwetta
Pinner:  3

Så det tredje slaget - god gammel tradisjon og et mønster jeg kan i søvne. Av og til blir jeg innmari lei av det, men det dukker opp igjen og igjen. I oppskriften jeg har står det at på 50-tallet så fikk strikkerskene  kr. 5,60 for et par damesokker. De flinkeste greide et par på en åttetimers dag. Noe å tenke på, men det var jo i skikkelig gamle dager sånn rundt den tiden jeg ble født:0)


Kakebakeoppskrift:0):
Design: Original Selbu
Modell: Dame
Garn: Pt sport
Pinner: 3

Dermed er kakeboksen fylt opp. Jeg hygger meg skikkelig med å strikke sokker og har ingenting i mot å fylle kakeboksen med det selv om jeg gjerne skulle ha bakt de sju slag for det var koselig det også. Verden er blitt litt annerledes og vi setter nok ikke like stor pris på kaker i dag som før. Tror rett og slett vi har det for godt.Bortsett fra kakebaking går juleforberedelsene sin vante gang. I går hadde Mannen i Huset og jeg rundvask på badet og dermed kan det sies at vi er i rute.
I dag har det vært et fantastisk vintervær her med -12 grader og sol, riktignok en desembersol, men sol er sol og jeg kom meg ut på tur. God uke til alle

Klem fra Sidsel

16 kommentarer:

Rebekka sa...

Så trolig masse fint du har strikket. Og så fint at du har byttet ut de usunne kakene med hjemmestrikkede lester. Tror mannen min hadde blitt skuffet vist han åpnet en kakeboks med lester oppi :o)))))))
Ha en fin dag

Lisbeth, strikkemasker sa...

jeg liker sokkestrikking bedre enn småkakebaking jeg også. Sokker vil alle ha. Dette ble fine sokker!

Livet i Nord sa...

Så mange flotte sokker du har bakt ...laget:) Og mye sunnere og helt fri for karbohydrater, som er så skadelig, er de vel og?
Klem og en fin søndagskveld til deg:D

Greta sa...

Hei vennen. Så flotte sokker, jeg mener julebaksten. :0). kjempefine sokker alle tre. Likte kanskje best det paret i midten.
vi har hatt årets juletur til Bergen og er ganske tom og sliten. Men det var ei super helg. Skriver om det i morra. Ha ei fortsatt fin førjulstid klem

Anonym sa...

Det var noe til bakst! Måtte le til kommentaren om at ikke alt trenger å vare evig :)
Holder også på med strikkeprosjekt. Oppdaget da siste gaver skulle pakkes inn at jeg har vært for raus med jule-boksen. Har gitt bort for mye (for tidlig) og manglet ett par lester. De er nå ferdige :)
Har vasket rundt kjøkkenskapene, så her er også alt i skjønneste orden ;)
Ha en fin kveld og koselig uke :)

Anonym sa...

Denne helgen har jeg bakt to kransekaker, en boks med nøtteroser,en boks med berlinerkranser og 92 smulteringer...!! Så etter å ha ligget på knærna og vasket opp kakedeig kom datteren og lurte på om vi kunne bake lussekatter... Nok er nok sier nå jeg! Nå har jeg akkurat satt meg ned og skal "bake" et par orginal selbu til svigerfar.. Mye bedre det!
Ha en flott ny uke Sidsel!
klem fra Laila

Havfruen sa...

Jøjje meg så mange fine sokker!! Gammeldagan er jo "in" så jeg bestiller et par sokker jeg..til 5,60...:))
Bedre med slikt fyll i kakeboksen:)
Vært -3 her...og is på veiene men ikke snø.
Ha en fin ukestart:)
Klemmings:)

Tovepia sa...

Likte fyllet i dine kakebokser, og de fra Selbu er så absolutt de flotteste!! Her skal pepperkaker i boks til helga, da kommer PrinsI og hjelper til...og jeg tror sannelig jeg må fram med såpe og vann også:O)
Kos deg masse framover, jeg må passe på så ikke Wordfeud tar tida fra meg;O)
klemmings;)

Ruths datter sa...

Det var jammen en flink mann. Skulle vaska litt jeg også. Det blir jul selv om ikke alt skinner. Det var litt av noen sokker du har strikka. Utrolig fine. Masse arbeid bak så fine mønster.
Klem

Ann-Christin sa...

Hei på deg :) du så mye fint du har strikket, og jeg må nok bare innrømme at selbu er noe av det fineste jeg ser :) er ikke så flink til å strikke selv, men beundrer og kjøper det jeg selv trenger av sånt fint tøy..

Da fikk du også en ny følger i kveld..håper du tar turen innom min blogg, og kanskje får jeg deg som følger også ;) alltid kjekt med nye følgere syns jeg..
Ønsker deg en fin førjulstid!
Hilsen kommer fra Ann-Christin.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Her var det jammen mange flotte "kakeslag" etter mitt hjerte. Selbu-sokkene imponerte meg virkelig :)

Jeg synes det er koselig med slektstreff i kommentarfeltet mitt jeg da :)

strikkedilla sa...

Så mange fine sokker. Sokker er da finere enn en boks med kaker, men det har blitt litt strikk og litt kaker på meg i år.

Vilma sa...

Det er smukt , og jeg kan genkende et mønster jeg selv har strikket , dem fra Drops , fine farvekombination du har strikket , den vil jeg huske. Selbu strik , nej vi bliver aldrig kede af det !!

Klem vilma

Anonym sa...

Hei.Var mange fine kjekser der.Kjempe fine sokker.Kan fort bli for mye kjekser ikke kjekt å bake å hyve.Er så mye anet godt i jula og nå er folk oftes på jobb å da rekker de ikke så mye i fritiden.Før var oftes damene hjem.Kjekt å ha en snill man som hjelper med rundvasken.Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre.Klem fra Bodil.

Stubbetufsa sa...

Rene julestemninga med kakeboks og greier. Skjønner du koser deg.
Ha ei fin tid framover!

Pysselfarmor sa...

Såååå vackra saker du stickat!