fredag 17. februar 2012

Da TV'n kom....

For oss som har levd en stund så dukket det opp endel nye ord når TV'n inntok stuene våre.

TV-kannen er vel velkjent 


og TV-settet ble også "nice to have":).


Disse bildene er lånt fra det derre internettet:-)

TV-strikk er også et begrep og dette er ypperlig TV-strikk.
Jeg kan tidvis være litt sportsidiot og da er det greit å ty til arbeid som ikke krever telling eller annen form for oppmerksomhet.


Frk. Isopora er en flott modell, men hun mangler både armer og bein. Derfor har hun en stand-in....
 Jeg ser det er flere som hevder å ha opphavsrett til dette mønsteret, men jeg fikk det med da jeg kjøpte garn. Du strikker et rillemønster fram og tilbake og syr sammen. Halsen er sydd sammen litt skjevt og festet med to knapper. Tilslutt er det heklet 3 rader fastmasker langs kanten og det gjør at halsen blir liggende veldig pent. Det samme er gjort på den ene siden av pulsene også.


  • Garn: Fabel
  • Pinner nr. 3
Så var det fredag igjen og jeg skal om ikke så alt for lenge bytte ut Tv-kanna med et glass rødvin, slenge beina på krakken og puste ut. Er ferdig med ei megauke som har bestått av årsrevisjon, månedrapportering og lønn. Synes egentlig jeg driver å rapporterer hele tiden - årene er blitt mye kortere og jeg snakker helst ikke om månedene:-)
Helga derimot håper jeg blir laaaang - NYT HELGA FOLKENS!!

Sidsel
17 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Flott TV-strikk!
God og avslappende helg!

Petrinetrollmor sa...

Du verden, du får tid til så masse :) Den halsen og dei pulsvantane dine likte eg veldig god. Og så passa garnet så godt til dette.

Koselig innlegg, nyt fredagen og heile helga.
-
(den kanna er forbløffande lik ei av dei mange TV-kannene vi fekk då vi gifta oss, og det var ikkje i fjor:))

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Sleng deg litt ned framfor tv'n og se sport med god samvittighet når du utnytter tida så godt med flott strikking.Kos deg!

Greta sa...

Høres ut som du og T er i samme bransje ja. I tillegg til alt det andre så har han nå dreve med ein ansettelse som skulle ha vore i orden før jul, overgang til nytt økonomisystem. Altfor mye på ein gong. Så eg burde ikkje kalge på han. M;en blir litt einsam eg da hihi. vi får ta det att om ein månad eller to. Det ordentlige livet. det er bra eg har strikketøyet mitt hehe.
Koselig sett du ahr laga da. Veldig praktisk og fint. Kjekt med slikt tv strikk. Skal finne meg eit tv strikk eg og no. ha ein fin fredagskveld vennen

Tovepia sa...

Flott hals og pulser, og i de rette farger:)
Vi har forlatt vinterlandet og har havnet i et snøfritt landskap, utrolig...for i byen var det kaos idag pga snøfall.
Skal sette meg ned med noe rødt i glasset, jeg også:O)
Kos dokker, klem fra vågen;)

Livet i Nord sa...

Ja,den har jo ført mye godt med seg også denne kassen som vi fikk i hus for snart en mannsalder siden:)Vi strikkedamer kan jo være særdeles flittige samtidig som vi ser TV.
Kjempeflott hals og pulsvanter du har strikket!
Ønsker deg ei flott TV-helg:0

Havfruen sa...

TV-strikk? Dette var knallfint og jeg er imponert over at du får med deg det som skjer på tv i tillegg!! Vet at damer klarer 2 ting på en gang..men det får da være måte på:)) En slik hals er jo genial til å pynte opp en genser, samt at den er varm...øøønsker meg, hehe:))
Ha en fin lørdag..måtte den bli lang!!
Klemmings:)

Ruth sa...

Jeg har hatt en periode med halsdilla. Enkle å strikke, utrolig smarte og gøyale på toppen. Perfekt, spør du meg. Jeg likte virkelig fargevalget ditt også.

Opphavsrett ja, jeg lette etter et spesielt blondemønster på Ravelry. Jeg fant tre nesten like skjerf, to var gratismønster og en tok seg betalt. Selve blondemønsteret er eldgammelt og står beskrevet i flere bøker. Jeg tror nok "opphavgsretten" har tatt fullstendig av histen og pisten.

Håper du får en deilig og avslappet helg.

H. sa...

Herlig TV innlegg - trakk på smilebåndet over dine refleksjoner..tv-kanne, ja det ordet fantes nok ikke FØR tv'ens tid, nei...

Flott hals og pulsvanter, nydelige farger ;)

Ja, la oss håper helgen blir laaaang - kos deg med beina opp og strikk i vei :!!

Lykke sa...

Tv-strik projekter er et must for mig! Dejligt at kunne udrette noget med hænderne mens man kigger på skærmen! Skønne, varme lækkerier du har lavet!

Marianne sa...

Flott strikk i nydelige farger:) Ha en fin søndagskveld!

"Romfortrivsel" sa...

Flott mønster og flotte farger. Ja, litt TV-strikk må vi ha. selbuvottene klarte jeg etterhvert å strikke foran TV'n, men ikke i starten!
Tenk vi fikk farge TV i 1975! Har en teknofil far (og det er han ennå i en alder av snart 85! Data og flatskjerm, jada, han følger med!)
God ny uke til deg!

Ruths datter sa...

Høres ut som om helga skal bli bra. Flott hals og pulser. Flinkisen.
Klemz

Linda :) sa...

Liker tv strikkingen din :)noe som passer meg hehe, jeg har lurt meg til å begynne litt på et pannebånd i dag, med sikksakk mønster. Datteren til en på jobben så det jeg hadde på i går, og ville så gjerne ha et hun også :)
Jeg skal prøve gel når mannen i huset kommer hjem fra jobb, rekker ikke bak på ryggen selv i min tilstand :)
Hyggelig at du er inne å besøker meg da :)

Anita Tørmoen sa...

Flott hals og pulsvarmere:)

Skautrollet sa...

Føler ofte som deg; at årene går fortere og fortere. Og at det man stadig håper på laaaange helger. Kjempefine TV-strikkeplagg. Fabel er i grunnen et godt garn til mange ting. Mange fine farger også...

siri ore elle sa...

Kjempefine sokker og andre ting du lager!! Imponert! Jeg har ikke strikket sokker siden barneskolen....
Fin dag til deg!

Klem