onsdag 20. mai 2015

Den stadig populære Marius

Mai måned er snart historie og våren er litt av og på her i Trøndelag, men ennå er forventningene der om at ei flott årstid ligger foran oss. Strikkevåren har vært preget av Marius gensere – 4 i tallet. Ja, jeg er kurert for dette mønsteret en stund fremover.

DSC00728

Jeg  har vel heller aldri vært den store tilhengeren av Marius mønsteret, men når prinsessene ønsker seg veldig så er ikke farmor tung å be. Å strikke gensere i størrelse 6/8 og 8/10 år er for så vidt en grei sak og disse ble strikket med rund sal noe som sparer meg for klipping etc, men når pappa ’n deres også ytret ønske da ble det faktisk en stor jobb. Jeg er svak for ønsker fra familien og det var ikke i mine tanker å si nei så her var det bare å strikke i vei.

DSC00732

Etter at bolen var ferdig og armene nesten i mål skulle jeg bare ta et kontrollmål på gutten da han var innom. Det resulterte i opprekk av mønsterbord på bolen – genseren så ut til å bli alt for kort. Takk og pris for at kontrollmålingen ble gjort før jeg hadde klippet opp for armene:-)

DSC00735

Jeg synes herregenseren er penest i rett modell, men det der er sikkert en smaksak.

Nå er den fiks ferdig og overlevert ny eier og jeg lover at det blir leeeenge til jeg strikker en Marius genser.

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Jeg liker faktisk Mariusmønsteret, men ingen rundt meg vil ha...urettferdig:(
T sin ble kjempefin!! Artig med alternative farger, og det rød gjorde seg virkelig!!
Da er du vel igang med noe nytt vil æ tru;)
Nyt pinsehelga!

Helen sa...

Så effektiv du er - 4 stk Marius siste tiden...wow.

Kjempe fine, og enig, herremodell er penest i rett modell, passer liksom bedre på skuldrepartiet til karer.

Flott i grå.

God pinse !

Bodil sa...

Etter 4 Marius er det vel lov å vera litt lei. Dei var i alle fall kjempefine, og regnar med at mottakarane var veldig fornøgde.

Skautrollet sa...

Kjenner meg veldig igjen når du sier du er lett å be dersom noen i familien ønsker seg noe. Men hos oss er det lite ønsker om strikketing. Guttene mine bruker aldri noe hjemmestrikket og barnebarn har jeg ikke. Men mannen min bor i hjemmestrikkede raggsokker. I tillegg ønsker mange venner og bekjente seg sokker. Nærmer meg 52 par siden april i fjor ☺️
Marius er flott synes jeg. Har en med rund sal i alpakka. En av mine favorittgensere.
Ønsker deg god pinse.