fredag 30. desember 2011

Hva skal skje i 2012?

Vi er over den første del av julen som nok har vært preget av et forferdelig uvær. Her hos oss skal vi ikke klage når jeg ser hvilke ødeleggelser det har gjort med hus og hjem langs kysten vår. Da blir det å være strømløse i 15 timer bare en bagatell. Jeg krysser fingre og håper det blir mange år til neste gang.

Snart står et nytt år for døren og planene og forsettene er mange. Jeg skal selvfølgelig slanke meg, begynne å trene mer, men jeg har også mange planer på strikkesiden.
Her om dagen fikk Mannen i Huset øye på garnlageret mitt og jeg fikk da en litt tørr kommentar på om jeg var klar over hvor kostbart det var å sitte inne med et slikt enormt råvarelager:-) Råvarelageret skal ned i løpet av 2012 det er i alle fall sikkert......

Før jul fikk jeg dilla på disse vottene



Bitta Mittens er et gratismønster fra Bittami som har bloggen Meisebo. Vottene har en fantastisk god passform og de er morsomme å strikke. Jeg rakk to par, men det blir nok flere.


Design: Bittamis Design
Mønster: Bittas Mittens, jeg har holdt meg helt til mønsteret når det gjeldet pinner.
Garn: Lima fra Drops



Lima er et fantastisk herlig garn, men det er et minus med slike strikkevotter og det er at de er kalde. Jeg har brukt mine en stund i håp om at garnet skal tove litt ved naturlig bruk, men har ikke greid å oppnå noen særlig effekt. Er det noen som har erfaring med Lima? Jeg har ikke brukt de til å kaste snøball med eller laget engler i snøen - det er rett og slett ikke noe snø her. Kanskje løsningen ligger der?


Hun har også designet disse sokkene og jeg har kjøpt mønsteret:-) Det sa bare pang mellom meg og disse sokkene og her kommer den første garnslankingen inn.


Premien fra en strikkekafe skal få prøve seg og jeg gleder meg til å starte opp. Denne slankingen tror jeg kommer til å gå kjempebra!

Sånn ellers så håper jeg at 2012 vil bli et godt år for alle rundt meg, ja også for meg selv. Et funklende nytt år står foran oss og det blir vel slik som vi velger det skal bli - og for min egen del så har jeg bestemt at dette skal bli et Godt Nytt År:-)

Ønsker dere ei fin nyttårsfeiring og alt godt for 2012

Klem fra Sidsel

tirsdag 20. desember 2011

Nå er alt klappet og klart

Her i huset er vi nå veldig klare for å ta en pust i bakken. På jobb har førjulstiden vært hektisk og jeg vet det venter en hektisk tid på nyåret også, så nå skal vi prøve å lade batteriene.

Stornissen har kommet fram og funnet sin vante plass



Og julemusene tøyser rundt i huset



Den siste julegaven er pakket og sendt avgårde


og da gjenstår det å ønske dere alle en riktig fin og trivelig jul

Juleklem fra Sidsel

søndag 11. desember 2011

Kalorifattig kakeboks


Her i huset blir ikke kakeboksene fylt med sju slag. Julekakene i år er byttet ut med sokker og det er mye sunnere:0)
Det første slaget er strikket av garnlager - jeg hadde et nettkjøp..... trenger vel ikke å si mere;) Karisma er ikke noe slitesterkt sokkegarn, men alt trenger jo ikke å vare evig. Garnet er av det solide, trauste slaget og det er nok det som tiltrekker meg.



Kakebakeoppskrift:0):
Design: Drops
Modell: 135-44
Garn: Karisma fra Drops
Pinner: 3,5

Det andre slaget har jeg strikket av premien min:0) Deilig garn og dette ble passe tjukke sokker. De ble litt løse og neste gang strikker jeg med en pinnestørrelse mindre. Mønsteret er å få kjøpt på Ravelry.


Kakebakeoppskrift:0):
Design: Guro Djupvik
Modell: Vor (Islandsk for vår)
Garn:  Arwetta
Pinner:  3

Så det tredje slaget - god gammel tradisjon og et mønster jeg kan i søvne. Av og til blir jeg innmari lei av det, men det dukker opp igjen og igjen. I oppskriften jeg har står det at på 50-tallet så fikk strikkerskene  kr. 5,60 for et par damesokker. De flinkeste greide et par på en åttetimers dag. Noe å tenke på, men det var jo i skikkelig gamle dager sånn rundt den tiden jeg ble født:0)


Kakebakeoppskrift:0):
Design: Original Selbu
Modell: Dame
Garn: Pt sport
Pinner: 3

Dermed er kakeboksen fylt opp. Jeg hygger meg skikkelig med å strikke sokker og har ingenting i mot å fylle kakeboksen med det selv om jeg gjerne skulle ha bakt de sju slag for det var koselig det også. Verden er blitt litt annerledes og vi setter nok ikke like stor pris på kaker i dag som før. Tror rett og slett vi har det for godt.



Bortsett fra kakebaking går juleforberedelsene sin vante gang. I går hadde Mannen i Huset og jeg rundvask på badet og dermed kan det sies at vi er i rute.
I dag har det vært et fantastisk vintervær her med -12 grader og sol, riktignok en desembersol, men sol er sol og jeg kom meg ut på tur. God uke til alle

Klem fra Sidsel

lørdag 3. desember 2011

Sommerkveld i svarteste vinternatta;)

Dette sjalet har vært ferdig i lang tid, men jeg gikk lei av det og det ble lagt til side. Trodde egentlig at det skulle bli en gave, men når jeg nå fant det fram igjen så blir det mitt:-)


Oppskrift og garn kom gjennom sjalsklubben hos Projo. Sjalet er relativt stort og måler ca 160 x 100. Jeg tror faktisk at dette sjalet kommer til å bli brukt når sommerkveldene blir lange og lyse.


Når jeg skal blokke sjal så gjøres det helt sikkert på en litt amatørmessig måte........ garasjen saumfares etter materialer som kan benyttes og småspiker fra Clas Ohlson slås inn i alle retninger. Det funker, men jeg ønsker meg et blokkesett:0) Hint hint det er jo jul snart.


Design: Randi K design
Mønster: Sommerkveld sjal
Garn: Heritage sock yarn fra Cascade, farge snow

I uka som gikk var jeg i Bergen på jobbtur. Det er lenge siden jeg har vært der og det var koselig å vandre i bygatene. Jeg liker Bergen - den er passe stor og har sitt særpreg med mye gammel bebyggelser som er godt bevart. Bergen er nesten like fin  som Trondheim....:0)
Vi måtte selvfølgelig stikke innom Pepperkakebyen og den er faktisk verd et besøk. Imponerende hva som kan gjøres med pepperkakedeig.

Det begynner å nærme seg jul og det pyntes i heimen litt etter litt. Ønsker dere alle ei trivelig førjulstid.

Klem fra Sidsel