fredag 28. januar 2011

Kirkevott Julegaver 2011

Julegaver 2011

Mitt januarbidrag er et par Kirkevotter. Oppskriften en hentet fra boken Votter og Vanter gitt ut ved Tun Forlag.

I gamle dager, ja faktisk før jeg ble født dvs i riktig gamle dager, var det ifølge denne boken vanlig å ha egne kirkevotter. Jeg regner med at disse vil bli benyttet i andre sammenhenger, men hvem vet – kanskje blir de å se i kirken også.

cats

Strikket i Pt2, pinner nr. 3, fargen er mørk turkis og grå – bildet lyver litt. I tillegg er det strikket inn en sølvtråd midt i de grå rutene, men den greier jeg ikke å få vist fram skikkelig. Strikket i 3 deler – først fletten, så blonden og deretter votten. Morsomt:-) 

DSCN1356-2

Kulden har satt seg godt hos oss nå, men januar er snart historie og det går rette veien.
Jeg ønsker alle som kikker innom ei riktig fin helg.

Klem fra Sidsel

lørdag 15. januar 2011

Småstrikk

Mye sport på tv krever lett arbeid og dette settet som er i str. 0 – 3 mnd er greit arbeid til sport’n. Mønsteret er hentet fra Familien som kom ut her i januar og garnet er fra lager (jippi), rester av Sisu / pinner nr. 2,5. Vottene er strikket uten tommel.

DSCN1351

I år som i fjor så har jeg hivd meg med Julegaver 2011 som Annepålandet har dradd i gang. En smart måte komme i boks med julegavene på lenge før julestresset tar deg. Jeg fullførte i fjor også, men ikke alle gavene ble blogget fordi det ble litt hektisk på slutten. Når sant skal sies så ble ikke alt julegaver, men hvem bryr seg vel om det. Noe ble bursdagsgaver og noe ble hverdagsgaver.
Hverdagsgaver er egentlig veldig hyggelig å gi og samstrikket for Julegaver 2011 er en fin anledning til å lage slike gaver også. Innleggene her vil jeg prøve å blogge i slutten av hver måned.

Jeg går nå inn i årets mest hektiske uke sånn arbeidsmessig. I kommende uke skal regnskap avsluttes og alt skal avstemmes. Så langt har det meste vært kaos med datasystemer som krangler og tøyser, men en ting er sikkert - i boks kommer vi – det gjør vi hver år:-)

Ei god helg og ei fin uke ønskes alle som titter innom. Tusen takk for alle hyggelige kommentarene dere legger igjen – vit at jeg setter stor pris på dere.

Klem fra Sidsel